Ingrid van Dooren (1950) is professioneel beeldend kunstenaar. Na het volgen van de opleiding grafische vormgeving aan de Design Academie, richtte ze zich op de vrije expressie van de schilderkunst.

In 2002 voltooide Ingrid met eervolle vermelding een  7 jarige opleiding voor beeldende kunst. Sindsdien is ze actief als autonoom beeldend kunstenaar en heeft een zeer eigen stijl ontwikkeld.
De doeken met energieke verfstreken en felle kleuren, worden afgewisseld door ingetogen, haast serene werken, die toch eenzelfde energie uitstralen. 
Ingrid haalt haar inspiratie uit details van foto's, al dan niet door haarzelf gemaakt, uit eerdere werken of zomaar uit een schaduw op een muur of een hek. Ze werkt voornamelijk met acrylverf, omdat die het mogelijk maakt om snel te werken, laag over laag aan te brengen, waardoor veelal een totale abstractie ontstaat.

Naast het vrije werk en de schilderijen die ze in opdracht maakt geeft Ingrid schilderlessen in haar eigen atelier. Onder haar inspirerende leiding werken twee wekelijks ongeveer 30 cursisten, in kleine groepen, aan de ontwikkeling van een eigen stijl.